Skip to main content

Cart

A ajuns la mine o întrebare despre curățarea energiei sexuale. Cineva simțea că se încărcase negativ foarte mult, iar acum caută recomandări de curățare a energiei sexuale. Contextul este personal și nu îl pot divulga, dar pun o explicație generală și aici.

Motivele pentru care pun perspectiva aceasta:

1. Mulți dintre cei care au puțin habar despre energia sexuală, totuși încă înțeleg greșit aspectul de curățare a acesteia. Atât bărbați cât și femei. Și ajung să își curețe energia sexuală făcând sex cu alți oameni. Fix modul în care s-au încărcat negativ în primul rând.

2. Majoritatea oamenilor nu sunt la nivelul să curețe energia sexuală prin a face sex cu cineva care se intitulează “vindecător” sau avansat.

Ce este energia sexuală?

Energia, în termeni generali, este capacitatea noastră să transformăm ceva. În plan concret, e vorba de a transforma materialul (resursele primare în produse intermediare sau finale). În plan subtil, energia înseamnă același lucru: capacitatea noastră să transformăm. În opinia mea, energiile cele mai puternice cunoscute omului sunt cea a iubirii și cea sexuală. Fiecare au puterea să schimbe. Am să rămân acumla tema curentă: sexualitatea.

Energia sexuală crează viață. Lucru care în opinia mea nu este întâmplător. Natura nu a greșit nici o secundă atunci când a dat omului acest mod de generare a vieții. Fiindcă ne naștem din energie sexuală, energia noastră vitală, pe tot parcursul vieții, este strâns legată de ea. Acesta este un motiv pentru care energia sexuală merită îngrijită, păstrată în curgere și într-un echilibru armonios și constructiv vieții proprii, cât și a celor cu care interacționăm.

Ce probleme pot fi legate de energia sexuală?

Problemele cu energia sexuală pot fi multiple. Deși acum ne vom concentra pe încărcarea negativă, respectiv curățarea ei, iată principalele probleme:.

1. Energia sexuală poate fi blocată sau foarte rigidă.
Cel mai adesea lucrul acesta se întâmplă de când suntem mici, prin mesaje pe care le primim din mediul în care creștem despre energia sexuală. Sunt mesaje distructive, nesănătoase, negative despre sexualitate. Sau sunt exemple nesănătoase în familia noastră. Chiar dacă nu înțelegem conștient ce se întâmplă, la nivel subtil putem prelua blocajele sexuale ale părinților noștri sau ale celor care ne-au crescut. Ulterior, le internalizam și ne dezvoltăm până la stadiul de adulți cu ele, deci nu dăm voie expresiei să se dezvolte armonios. Blocajele pot apărea și din interacțiuni dezarmonioase, fie că vorbim de cineva ocazional (de la o agresiune până la un mod incompatibil de a ne exprima sexual), fie că vorbim de partenerul de viață (uneori unele experimentări pot să meargă prost, mai ales când nici unul din parteneri nu înțelege foarte bine riscurile oricăror lucruri se doresc făcute – deci nu există comunicare suficient de clară, sau documentare suficient de temeinică).

2. Energia sexula poate fi descărcată.
Asta se întâmplă atunci când oamenii se exprimă foarte mult, se forțează să se exprime chiar și când de fapt nu ar dori să facă asta. Folosesc energia sexuală ca o obligație (subiectivă sau nu) față de celălalt. Un alt mod de descărcare este acela de a face sex pentru a își distrage atenția de la diferite provocări sau probleme prin care trec. Dezamăgiri, singurătate, iubire neîmpărtășită sau nereciprocă, sau orice alte probleme psiho-emoționale pe care persoana nu dorește să le adreseze. Uneori se poate întâmpla și să ajungă în contexte de consum sexual fiindcă în prezent, “condiționarea” adulților pe sexualitate este orientată spre consum. Nu există educație pentru adulți despre energia sexuală, importantă cultivării ei și cum se poate face lucrul acesta. Deci, nu trebuie neapărat să avem probleme majore, putem și din necunoaștere (asta avem la nivel cultural momentan, din păcate) despre cultivarea energiei sexuale.

3. Energia sexuală poate fi încărcată negativ.
În primul rând merită spus că încărcarea poate fi atât negativă, cât și pozitivă. Fiindcă de milenii pe energia sexuală a fost pusă o stopare și o presiune foarte mare de blamare (în mare parte prin religie), majoritatea oamenilor încă rulează în subconștient programe negative (gândiri, asocieri, emoții precum vină sau rușine, etc.) legate de sexualitate. Din acest motiv, este foarte obisnuit ca încărcarea sexuală să fie negativă. Mai ales dacă oamenii fac sex “liber” dar nu își pun problema cum și cu cine fac, ce nivel de conștientă are partenerul sau partenera lor legată de sexualitate, din ce loc se întâmplă actul sexual sau cu ce intenție vine fiecare în actul intim. Iar sexul făcut din dorința de descărcare a tensiunii este fix cea mai răspândită metodă de a încărca negativ cealaltă persoană, sau chiar reciproc. Dacă nu avem o minimă înțelegere a stărilor sufleteșți din care partenerii se implică într-un act sexual, atunci apare expunerea la riscuri de încărcare negativă a energiei sexuale.

De ce este nevoie să curățăm energia sexuală?

Emoțiile joase din care facem sex (dezamăgire, umplerea unui gol emoțional sau sufletesc, fuga de alte probleme) sau intențiile de a descarcă tensiune, nervi, furie, mânie, ură, gelozie, sau orice altă emoție joasă se pot prelua. Așa cum râsul se ia, așa cum tristețea unui om se poate resimți și de ceilalți, și emoțiile și stările sufleteșți ale unei persoane cu care facem sex se pot prelua. Evident, și stările bune se pot prelua. Ideal ar fi să nu înceapă un act sexual fără o curățare înainte. Dar câți oameni fac asta? Puțini spre zero.

Semnele unei încărcări negative sunt că persoana se poate simți la nelalocul ei, epuizată, cu vitalitatea scăzută, cu tot felul de emoții pe care nu și le explică, nu se poate bucura de sex sau de orgasm, nu îi mai vine să se exprime sexual, poate ajunge în unele cazuri la depresii sau răni emoționale grave. Un abuz sexual (fie el simbolic sau în fapte concrete) poate răni o persoană foarte adânc.

Aceste lucruri se pot întâmpla oricărui om. Ele nu sunt de blamat, iar persoana încărcată negativ nu este de ridiculizat sau judecat. În aceste cazuri, când persoana devine la un moment dat conștientă că ceva este în neînregulă, sau poate chiar identifica în ce moment și în ce mod s-a încărcat negativ, curățarea este necesară. Și ajutorul celorlalți, sau măcar datul la o parte din cale și păstratul judecăților pentru sine, sunt iarăși necesare.

Cum se poate curăța energia sexuală?

Majorității oamenilor le recomand metode pur energetice de curățare a energiei. Deci nu prin a face sex cu altcineva, ci prin a merge și a se curăța (asistat) prin metode precum:

  • ceremonie cu focul (vorbim de foc făcut în natură, în condiții de siguranță, cu cineva care știe să faciliteze astfel de ceremonii)
  • statul în apă curgatoate o perioadă suficientă de timp (ideal, apă nepoluată, cu debit cât de puternic poate să ducă persoana în cauză)
  • ritualuri cu apă restructurată (sfințită, deci la biserică, cu intențiile cele mai pure, deci de un preot “vrednic”)
  • fumigație: ideale aici pot fi la slujba în biserică, slujba de curățare cum este cea de Sf. Vasile, (ea nu se face doar pe 1 Ianuarie, ci o dată pe lună; important e să fie făcută de un preot “vrednic”–care ține rigoarea rugăciunii și poate să ducă așa o slujbă în mod corespunzător); tot aici mai pot fi și ceremoniile cu saună, făcute cu un nativ amerindian, “vrednic”, dar în spațiul românesc nu sunt atât de ușor accesibile momentan)
  • împământarea clasică, deci stat în contact cu pământ în pădure / loc cu natură puternică, la temperaruri adecvate, în condiții de siguranță, un timp suficient de îndelungat pentru a se asigura curățarea (repetată în timp de cateva zile, cel mai probabil)
  • lucrul cu energia (tăiere de corzi, curățare energetică) făcut de un facilitator “vrednic”, deci care ține și el / ea rigorile unei practici (fix cum am spus și despre preot)
  • lucrul cu respirația, sau breathwork, făcută cu un lucrător cu respirația care e curat/a energetic, deci fix precum la preot și la lucrătorul cu energie: are rigoarea unei practici și își ține spațiul curat.

De ce nu recomand majorității oamenilor făcutul de sex pe post de curățare energetică?

Actul sexual este în primul rând o combinare sau contopire a energiilor sexuale a două persoane. Prin această uniune, energiile celor doi se extind asupra ambilor parteneri. Așa se explică de ce încărcarea se poate face negativ prin sex, chiar și fără intenție. Dacă o persoană are multe emoții sau gânduri negative, nelucrate încă, în propria structură, riscul să le transmita și celeilalte persoane este acolo. Multora le par greu de înțeles sau crezut aceste lucruri, le par glume sau aiureli, dar în esență acesta este modul prin care nu ne este bine după ce interacționăm sexual cu anumite persoane. Asta e explicația, deși medical poate că nu avem nimic.

Fiindcă majoritatea oamenilor nu au o practică regulată de curățare energetică, deci nu țin o rigoare a practicii recurente (majoritatea nu au deschiderea să depună acest efort), riscul să o transfere și celuilalt ceva negativ este mare. Fără o bază solidă a ambilor parteneri, în 99,99% din cazuri nu putem vorbi despre curățare energetică făcând sex.

Dacă ambii parteneri au o astfel de practică, în timpul actului sexual, când devine oricare din ei conștienți de ceva negativ în campul dintre ei, capacitatea să curețe în acele momente este linia de deosebire între majoritatea care vor asta și cei puțini care pot să facă asta. În plus, sunt necesare și comunicarea între cei doi, nu doar verbală ci pe toate planurile, și încrederea în sine și în celălalt să curețe în acele momente, împreună, orice negativitate apărută.

Pot avea loc curățări spontane?

Da, pot avea loc în mod spontan curățări sau purificări de energie sexuală în timp ce doi parteneri fac sex. Și mă refer la ceva fără că ei să fie conștienți sau informați despre procesul acesta. Dar acelea nu sunt o regulă, ci excepții. Și aceste lucruri nu se întâmplă cu oricine sau în orice context. Chiar merită spus lucrul acesta.

Dacă cineva a reușit o dată să aibă o astfel de curățare făcând sex cu partenerul, fără să aibă idee despre asta anterior, nu înseamnă că automat va putea să facă acel lucru de fiecare dată când face sex. Cel mai sigur mod de curățare a energiei sexuale este de a merge spre curățări energetice clasice (lista de mai sus). Și recomandarea mea este să păstreze actul intim din armonie, curățenie a gândurilor, emoțiilor și intențiilor.

Câte metode de curățare energetică sunt benefice?

În primul rând, dacă nu ai mai făcut asta niciodată până acum, merită spus că e important să te informezi înainte despre o metodă pe care vrei să o încerci. Iar dacă nu găsești suficiente în online, poți cere o sesiune unei persoane în care să îți explice în detaliu ce ar presupune. Așa cum și la medic iei o consultație să afli mai multe despre o procedură, așa poți și la curățare energetică să iei o consultație în care să afli toate detaliile necesare.

Apoi, când alegi o metodă, important este să îi dai timp de integrare. Nu tot ce lucrezi într-o sesiune de curățare se și integrează în plan conștient imediat. Despre aceste lucruri poți vorbi cu persoana în cauză. Dar ca regulă, acordă câteva săptămâni până să mergi la o altă metodă. Un lucrător cu energia experimentat va ști să te întrebe dacă lucrezi și altceva.

Ca reper, nu recomand “sorcova” de metode. Una din fiecare, și să spui după o perioada că te-ai curățat. Când găsești o metodă și/sau un facilitator cu care rezonezi, mergi la câteva sesiuni. Dă metodei respective timp să își facă efectul.

Adesea, *ființa* ta va curăta gradual. Și în natură uneori este nevoie de mai multe zile de ploaie ca să se curețe un loc sau să se reechilibreze condițiile propice ecosistemului. Așa și pentru ține,Mult mai armonioase și benefice sunt sesiunile în care cureți treptat, fără să fie o explozie dintr-o dată. De multe ori descărcările puternice pot să încarce negativ sistemul nervos și să producă alte probleme în timp.

Dacă ce ai citit aici ți-a fost util, am filmat o serie de video-uri pentru YouTube pe tema energiei sexuale. În cazul în care ești cât de cât comfortabil cu limba engleză, ai putea să te uiți și aici.

 

 

Lucreaza cu mine prin:
Pachetul de coaching 1-la-1, programele online din TheDOJO™ pentru femei (cinci programe complexe care contin concepte despre sexualitate, practici, intrebari frecvente primite pe parcursul anilor de practici), cursuri introductive online  in limba romana, sau practici somatice online pentru relaxare, impamantare, calmare, echilibrare psiho-emotionala, auto-reglarea starilor declansate, concentrare sau diminuarea durerilor fizice moderate. Te mai poti alatura newsletter-ului meu, unde anunt la prima mana stiri, evenimente si alte lansari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.